Hasznos Infók

 HASZNOS INFÓK

Itt mindent megtalálsz, amit érdemes tudni a gokartozásról.

Mit jelent a futam?

A gokartozás alapegysége a futam, ami azt jelenti, hogy meghatározott időegység – nálunk 7 perc – alatt annyi kört mehetsz a gokarttal, amennyit csak tudsz. Az eddigi tapasztalatok szerint nálunk átlagosan 12 kört szoktak futni a vendégek.

Mit jelent a köridő?

Az az intervallum, amennyi idő alatt egy kört megteszel a gokarttal. Ennek az ábrázolására általában a perc, másodperc és tized-, század-, ezred másodpercet szokták használni ebben a formában pl.: 00:37.325

Magas vagyok, beférek a gokartba?

Igen szuperkényelmes lesz Neked is, mert elektromos gokartjainkban szélsőséges határok között állítható az ülés és a pedálok is. (125 cm – 200 cm)

Hány éves kortól lehet gokartozni?

Jogilag semmilyen megkötés nincs az életkorra vonatkozóan, csak a testmagasság szabhat határt. Habár mind az ülés, mind a pedál állítható, mi 125 cm-től javasoljuk.

Tudok-e tolatni a gokarttal?

Egy átlagos benzines autóban nincs tolatási funkció, de a mi elektromos gokartjainkban simán tudsz rükvercbe kapcsolni, ha valahol elakadsz.

Kötelező a bukósisak használata?

Igen kötelező a saját biztonságod érdekében, viszont mindenféle fejméretre biztosítunk kényelmes sisakot.

Mit jelent a pályacsúcs?

A pályacsúcs egy futott körre vonatkozik és szinonimája a „legjobb köridő”. Lehet értelmezni egy ember több köre közötti legjobb futott időre és több ember körideje közötti csúcsra.

Vannak ruházati előírások?

Igen, gokartozni a saját biztonságod érdekében csak zárt cipőben lehet, szandál és papucs viselése nem megengedett. Tilos továbbá sálat, kendőt, hosszú zsinórú pulóvert, kabátot viselni gokarozás közben.

Érdemes-e csúsztatni a gokartot a kanyarban?

A feeling kedvéért igen, mert jó érzés, amikor keresztben csúszik az autó a kanyarban. De az a tapasztalat, hogy sokkal jobb köridőt fut az aki a kanyarokban leveszi a gázt és nem csúsztatja az autót. Ha kíváncsi vagy, hogy milyen technikával tudsz a legrövidebb idő alatt megtenni egy kört, és a legideálisabb íveken haladni, kérdezd pályabíróinkat, szívesen segítenek!

Milyen veszélyei vannak a gokartozásnak?

A pálya korlátrendszere ütéstompító rugózással biztosított, így elnyeli az esetleges ütközések hatásait. Gokartjaink is biztonságosak, minden autónk érzékelőkkel felszerelt, hogy a sokat ütköző versenyzőket figyelmeztesse a megfelelő vezetési stílusra. Emellett a gyerekek számára külön sebességkorlát kapcsolható, mely garantálja a gyerkőcök biztonságát. Természetesen a sisak használata kötelező mindenki számára!